Leerlingen en studenten helpen met fysieke en mentale gezondheidsproblemen Haal het beste uit school

Een leerling van 10 jaar keert terug naar school voor hun toegewezen week

jaar10 klein
Lees een verslag van een leerling van 10 jaar over hun ervaring met het terugkeren naar school voor hun toegewezen week in de zomerperiode.

Voordat ik terugging, dacht ik dat school hetzelfde zou zijn als voor Covid, behalve dat we sociale afstand moesten houden. Ik dacht ook dat er meer van mijn vrienden zouden zijn.

DE EERSTE DAG
Ik maakte me geen zorgen, maar ik overschatte hoe lang het zou duren voordat ik wakker werd. Ik wilde op tijd zijn, tenminste voor de eerste dag. Het openbaar vervoer was goed, de politie zei dat je je maskers op moest zetten en vrijwel iedereen was er. Ik ontmoette een vriend en op de astroturf was er een andere regel voor elke klas en de leraren schreeuwden de klassenamen en dus kwamen we in de rij, er waren ongeveer 10 tot 15 in elke regel. Vervolgens moesten we ons aanmelden en ze hadden een schuimontsmettingsmiddel dat je met je voet hebt ingedrukt.

Er waren slechts 15 of zo in de klas die rustiger waren omdat we niet naast elkaar zaten, waardoor mensen gewelddadiger werden. Het maakte het veel rustiger en beschaafder. In de pauze zaten we gewoon in dezelfde klas die we de hele ochtend hadden en praatten we even met elkaar en de leraar. Voor de lunch moesten we letterlijk op dezelfde stoelen blijven zitten en iemand kwam langs met heel veel verschillende zakken met eten. We konden helemaal niet naar buiten tijdens de pauze. Het was niet erg interessant, ze hadden het beter kunnen maken door een plek te hebben waar we konden gaan eten en onze vrienden konden ontmoeten. In plaats van in dezelfde klas te blijven voor de lunch, is het beter als we een sociaal uitgebalanceerde lunchzaal hebben waar je kunt zitten waar je maar wilt.

DE WEEK
Vandaag was hetzelfde als gisteren en de dag ervoor - het was saai, er gebeurde niets. We hebben maar twee verschillende vakken per dag, dus aan het einde van de week behandelen we alle vakken, maar het zou beter zijn als we vaker verschillende klassen hadden. Voor de dagen dat we geen extra's hebben, zoals muziek of fotografie, zitten we de hele dag op dezelfde stoel. Ik ben wel naar het muziekblok gegaan voor muziek maar dat zal alleen vrijdag weer gebeuren voor fotografie.

Ik heb geen enkele leraar ontmoet die ik gewoonlijk ken. Vandaag kwam mijn vriend niet binnen, dus ik reisde alleen in de trein, ik zag mijn tutor in de trein, maar niet op school. Ik zei hallo. We moeten nog schooluniform dragen. Ik denk niet dat veel mensen bij hun vrienden waren, we waren allemaal uit elkaar. Ik denk dat het een goed idee is dat we terug zijn gekomen, maar het zou veel beter kunnen worden uitgevoerd - het is saai omdat mijn vrienden er niet zijn.

Ik zag een grappige bug in de dienstregeling van de treinen - het was roze en geel en groen!

LERAREN
Ik heb mijn gebruikelijke leraren nooit gezien, alleen verschillende leraren die al op school zaten. Ze hadden ons terug moeten brengen in klasgroepen. Ik heb mijn klasleraar ook niet gezien, ik denk niet dat ik haar zal zien - ze zeiden niet waarom.

EXAMENS
De leraren zeiden dat ze onze GCSE's misschien zouden annuleren omdat we vier maanden hebben gemist en dat we nooit een inhaalslag zullen maken - ze zouden misschien gewoon kunnen doen wat ze voor het jaar 11 hebben gedaan, maar ze kunnen het niet bevestigen. Ik weet niet echt wat mijn doelcijfers zijn, maar ik weet zeker dat ze redelijk zijn. Voor een bepaald onderwerp geven ze ons misschien voorspelde cijfers waarvan ik denk dat ze goed zijn. Misschien zullen ze de examens tot later uitstellen, of sommige annuleren of ons voorspelde cijfers geven, en dat is wat ik wil dat er gebeurt. Ik wil dezelfde dingen leren, ook zonder de stress en druk van de examens.

Het zijn de laatste dagen van jaar 10 en het was leuk om weer lang afscheid te nemen van de school. Ze komen waarschijnlijk nog wel achter september, maar de leraren weten niet echt iets, ik weet niets en de regering weet niets.

Contact

Contact
Als u vragen heeft, of als u wilt dat wij langskomen op uw school, neem dan contact met ons op. Zie: www.ziezon.nl

Lees meer

Contact houden

Contact houden
Meld je aan voor onze NIEUWSBRIEF en we houden u twee keer per keer op de hoogte van nieuws en informatie.

Lees meer

Volg ons

Volg ons
Doe mee aan het gesprek op onze sociale kanalen.
facebook instagram tjilpen

Ons beleid

Ons beleid
Hier vindt u ons beleid en onze richtlijnen voor het gebruik van en de interactie met Well at School.

Lees meer